Sunday, 22 April 2018

RECIPE OF THE DAY: Steamed Salad


Have you ever tried steamed salad? 
Try this mouth watering healthy salad and share your with us.














COOKED/STEAMED SALADS

INGREDIENTS:
1 cup French Beans chopped 1.5 to 2 cm long
1 cup Carrot chopped 1.5 to 2 cm long
1/2 cup coarsely ground roasted Ground Nut powder
1/4 Cup Coriander
2 tsp Scraped Coconut
Lemon Juice
Salt as per taste
Dry Tadka of Fenugreek seeds, Cumin seeds,
Hing, Chopped Green Chilly, Curry Leaves.

METHOD:

Steam Carrot and French Beans in a steamer for 
5 minutes and cool it. Add Ground nut powder, Lemon Juice 
and Salt and mix well. Make dry tadka and pour over it and 
mix well, cover it for 5 minutes. Garnish with Coriander 
and Coconut and serve

- - -
More details and next program registration on 
 वाफवलेले सॅलड्स :


घटक:
१ कप श्रावण घेवडा / फरस बी १.५ ते २ सेंमी लांब तुकडे करून
१ कप गाजराचे १.५ ते २ सेंमी लांब तुकडे करून
१/२ कप शेंगदाण्याचा भरड कूट
१/४ कप बारीक चिरलेली कोथिंबीर
२ टेबलस्पून खोवलेला ओला नारळ
१ लिंबाचा रस
मीठ चवीनुसार
मेथीदाणे, जिरे, हिंग, बारीक चिरलेली एक मिर्ची
कढीपत्ता यांची तेलविरहित फोडणी ...

कृती:
गाजराचे तुकडे आणि फरस बी चे तुकडे वाफवून घ्या गार झाल्यावर 
त्यात शेंगदाण्याचे कूट घाला, नंतर त्यात मीठ आणि लिंबाचा 
रस घालून नीट मिसळा ...
कोरडी फोडणी घालून वरून कोथिंबीर आणि ओला नारळ 
घालून सजवा ... आणि सर्व्ह करा ....
- - - -

No comments:

Post a Comment